Tuesday, March 8, 2011

haley dah nak bersalin!!!!!

sape haley??sape??sapee?????

hehe..haley tu pelakon cerita one tree hill.. :)

latest episode yg aku baru tgk mlm td haley dh nak bersalin..aku plak kan yg exited nak tgu dia bersalin...korang tgk x cerita one tree hill??kalau x tgk aku sarankan baik try tgk..best tau..tp kalau nak tgk kene tgk dr awal...dr season 1...skrg dah season 8...1st time aku tgk cite ni tahun lepas..kebetulan kat cc tmpat aku keje dulu mmg ade full episode dr season 1 smpai season 6..so aku marathon tgk tiap2 mlm smpai lobam2 mata ni....jd ketagih pn ade sbb cite ni mmg best giler...dan baru2 ni barulah aku merajinkan diri mendownload sendiri cite ni utk season 7 and yg latest season 8...skrg season 8 baru smpai episod 17....so kene la tgu next week utk tgk si haley ni bersalin.... :)

nak cite dr awal mmg panjang la kan..so ape kata kte tgk pelakon2 dia yg cun2 n hensem2 ni...

 brooke davis

haa..yg kat atas ni nama dia brooke davis..cite ni mmg byk pelakon n xkisah la sape pn pelakon utama dia tp pada aku one tree hill xlengkap tanpa brooke davis!aku mmg admire betul dgn watak dia ni...seorg yang cntik, aktif, gile2, kuat, kwn yg sgt2 baik, kaya, n berdikari..walaupn kdg2 bertindak melulu tp tu yg buat dia ni best n rmai org suka kat dia...dulu2 brooke davis ni pernah couple ngan mamat sorang ni...nama dia lucas scott..

lucas scott

ni la mamat lucas yg aku bgtau td...dia ni kira mcm hero jgk la ms awal2 season...sbb sume org nak kat dia.. cite lucas ni cm ngada2 ckit..mula2 dia suka kat peyton (sape peyton? jap lg aku cite..), pastu dia couple ngan brooke n brooke mmg crush habis dgn mamat ni ms mula2..pastu dia nak kat peyton balik..n mmg cerita brooke + lucas + peyton ni mmg xpenah habis..lau xcaya tgk la ye..hehehe..and at last si lucas n peyton akhirnya berkahwin..n mmg aku dh agak dh lucas mesti dgn peyton..ntah kenapa pas dorang kawen xde plak cite psl dorang..utk season 7 n 8 mmg dh xde dah muka dorang...ops..lupa nk gtau..lucas ni bff si haley..kira dr kcik mmg dorang dah kamceng habis...

peyton sawyer

haa...ni la peyton sawyer...peyton ni kwn baik dgn brooke..n mcm aku ckp td pasal cerita brooke+lucas+peyton...mmg drama habis ms awal2 dulu...baik,gaduh, baik, gaduh...tu je keje dorang..tp nama pun kawan baik kan, so smpai latest season pn peyton n brooke still bff...ms awal2 cite ni, peyton ni tgh couple dgn nathan scott.. 

 nathan scott

nathan ni adik beradik lain mak sama bapak dengan si lucas...yg ni cite lain plak...bapak dorang ni kira org jahat la dlm cite ni..dia tinggalkan mak lucas ms tgh mengandung n kawen dgn mak si nathan...sbb tu la lucas n nathan  mmg x ngam..smpai la akhirnya nathan kawen dgn kwn baik lucas..haley....

haley james scott

haley ni best friend si lucas...mula2 nathan baik2 dgn haley sbb nk jeleskan lucas je tp akhirnya dorang betul2 jatuh cinta n kawen...ms tgh study haley dh mengandung n dapat baby, jamie...n utk latest season ni haley tgh pregnant untk 2nd baby..tu yg aku gtau haley dh nak beranak tu td...kira cite haley n nathan ni kira happy ever after la walaupn ada ckit2 insiden dlm rumahtangga dorang..ye la..org kawen muda...


 julian baker

ok..yang ni nama dia julian baker..suami kepada brooke davis...kira yg paling bertuah la sbb dpt si brooke setelah mcm2 perkara berlaku..n sume org happy sbb akhirnya brooke jumpa org yang betul2 syg kat dia lepas apa yg jd ms dia dgn lucas dulu...perfect match! sbb julian ni klakar..hihihi... :)


kite layan gambar2 dorang k... :)




 
 


















 
p/s : kwn2 yg duduk dekat dgn aku lau nk tgk boleh mintak..aku ada full season.. :p



Wednesday, February 9, 2011

banjir oh banjir....

banjir oh banjir...tempat aku pun kne banjir gak walaupun xseteruk dulu...ramai yang dah bejaga2 sbb hujan turun xbenti2 awal bulan ni...yang aku heran setiap kali banjir jalan mesti jem...sume org nak kuar umah..sume org nak g bandar..sume org nak men air...padahal dorang tau jalan byk yg tutup....tp yg bestnya bila banjir jalan nk g keje xleh lalu..so kene la cuti sunat...heee.... :p


 betul kan??jem memanjang kalau banjir......

 bandar kota tinggi...

 ni kat kampung aku...slamat xnaik kedalam rumah...

tolak jgn xtolak.....

 budak2 suka la dpt men air...

 mcm mana nk lalu ni???

 jalan raya penuh dgn air...

 tenggelam sudah....

 dan lagi...

kedai terpaksa ditutup...


nasib baik banjir kali ni xteruk sgt...kesian tgk berita org2 lain yang smpai ke bumbung habis tenggelam...harta benda sume xdpt diselamatkan...hmmm...




Tuesday, February 8, 2011

pernah dengar PASAR KARAT???

korang penah dengar pasar karat??serius, aku baru 1st time dgr masa blk kampung aritu...sume org sibuk ckp nak pergi pasar karat so aku pn teringin la jugak nk pegi kan...then aku ajak la mak abah g ke pasar tersebut..nak jugak tau ape yg specialnya pasar karat ni...bertempat di tgh bandar batu pahat, kurang 20 minit dari kampung aku..

rupanya pasar karat lebih kurang macam kat rengit...byk jual barangan terpakai yang masih elok dan boleh digunakan lg...dari pakaian bundle smpai ke peralatan elektrik sume ada..dan harga pun murah....cara barangan dipamerkan jugak memudahkan pelanggan membuat pilihan...aku rasa banyak dah tempat yang ada pasar karat ni...nama je pasar karat, barang2 dia xde la berkarat sgt..lau nasib baik boleh dapat barang yang berkualiti dengan harga yang sgt berpatutan...betul..xtipu... :p


 pasar karat....
 
 sebahagian barangan yg dijual...

 pelbagai jenis basikal...

barangan elektrik antara yang popular disini...

 dan lagi......
 
barangan tembikar....

pelbagai jenis kipas.....



Monday, February 7, 2011

CNY Part 2: Sg. Gabai

destinasi selepas broga hill : Sg Gabai....

setelah penat lelah mendaki kami terus ke sg gabai untuk mandi manda pulak...lebih kurang 40minit perjalanan dari broga hill ke sg gabai...best berendam dalam sungai lepas penat lelah mengeluarkan peluh kat broga hill..seperti yang dirancang, aku mula menghidupkan bara api untuk BBQ...kteorg ni mmg kaya dengan makanan...macam2 budak2 ni beli untuk BBQ...ayam, jagung, dading burger, hotdog...risau betul aku takut xhabis....jd membazir plak kan..so sume org aku paksa makan smpai licin..kalau x, tak boleh balik...dan selamat la geng aku sume kaki makan..so small matter je nak habiskan...hikhik...


 Sg Gabai.....

 menu tgh hari kami..... :)

 tukang bakar...

 tukang mandi....

 tukang makan...hehehehe....

 aku n nini bekerja keras membakar...cewahhhh....

 penat + teruja....

 sesi berendam...

 berendam + makan...

 makan lagi...

 kipas jgn xkipas...

 smile..... (*___*)

teknik membakar dgn betul....

lebih kurang kul 5 kteorg baru gerak blk ke KL..dalam perjalanan singgah umah nanad kat Klang...gossip2 kjap pastu trus balik ke rumah masing2...esoknya baru aku siap2 nk balik kg plak kat batu pahat...sambung cuti...heee...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...