Saturday, December 11, 2010

kenapa perempuan suka merajuk???

 "asyik2 nk merajuk..."


tu la yg org lelaki selalu ckp lau kte org pmpuan ni  merajuk...entri ni sbnrnya aku buat untuk diri aku sendiri..kdg2 susah kte nk bgtau org lelaki knapa kte merajuk..aku rasa ada rasionalnya kenapa perempuan suka merajuk..ye la..ckp kte asyik merajuk je kan..ni aku bgtau kenapa..ikut pandangan aku la kan..



  • SAJE NAK NGADA2..
kdg2 perempuan ni xde la nak merajuk sgt..setakat benda2 kecik tu xjd masalah bg kaum2 hawa ni yg sentiasa ada sikap suka memaafkn.. cume kdg2 dia saje buat2 merajuk dgn harapan yg lelaki ni pujuk..bukan ape..saje nk manja2 kononnya..tp org laki ni xfhm..kte majuk ckit je dia start la putar sana,putar cni supaya last2 nmpk kte plak yg salah..tu yg tension tu..ape la salahnya cube ckp "sori ye..." (dgn nada yg xmenyakitkan hati)..abis cite..cnfirm org perempuan senyum smpai telinga..kteorg mmg suka kene pujuk..hihihi..


  • NAKKAN PERHATIAN
Yang ni cnfirm la sume org tau..perempuan klau merajuk mmg nakkan perhatian..especially yg menjalinkan hbungan jarak jauh..org laki ni dia liat ckit balas msg..3 kte hantar, 1 dia reply n kdg2 xreply langsung..tp bukan bermaksud xsyg cume spesis dorang ni mmg mcm tu..bile tnya nape xreply jwpn dia tertido la, terlupa la, n paling best.. " tgh men game la syg.."  mananya x merajuk..kte ni punya la beria2 send msg, kdg2 tpon xangkat2..ingatkan jd pape la kt sana, punya la risau tp rupenya.....hhhmmm...sabo je la den..

  • TAK DAPAT APE YANG DIHAJATI

actually xsume pempuan mcm ni...tp biasa la dh namanya pn perempuan, ada 9 nafsu..bile dating mata meninjau2 la jugak kedai2 tu..mana la tau ade yg berkenan..dh bg signal baek punya pd si lelaki tp depa buat dek je..sebenarnya dorang bukan xfahm..saje buat2 xfhm sbb malas nak melayan kerenah org pmpuan ni...tu yg jd merajuk..tp xsume pempuan mcm tu tau!! sesetengah je...heee... :)

  • LELAKI TAK PRIHATIN!!

yg ni aku selalu kongsi ngan best friend aku nini..mungkin xsemua kot tp aku rasa byk org laki yg mcm ni..first, org laki mmg jarang ingat hari2 yg penting ni cm hari jadi kte, hari ulangtahun, n mcm2 hari lg la..n 2nd, klau dia ingat pun nti dia ckp "esok birthday syg, nanti kte g dating syg pilih la nk hadiah ape..." (sori nini, sy pinjam ayat mu..hihihi..)tension btul kan??nk merajuk kang mcm ngada2 sgt jd last2 kte majuk dlm hati je la...so, untuk org lelaki, cube la prihatin ckit..dan klau rasa2 nk bg hadiah tu, bg je..xyah la nk suh kte pilih2..kang kte pilih betul2 kang baru dia tau..org perempuan ni senang, bg la ape je, xperlu hadiah cantik2 sgt..mahal2 sgt...dia akan hargai ape saje yg diberi oleh org yg dia syg..dan sekali skala kne la suprise ckit kan3x..baru best... =p

nk ikutkan mmg byk lg sbb musababnya tp yg kt atas ni mmg yg paling utama dan ape yg dpt disimpulkan ialah org perempuan mmg suka sgt2  merajuk..sbb kteorg mmg mcm ni.. so kaum2 adam kne la sabar ckit..lau xnk pujuk pn xpe..buat2 pujuk je..kteorg xkisah..kteorg suka..hikhik..jgn marah ye... =p


6 comments:

misz said...

stuju dgn statement ni..menarik,mmg reality n adat bercouple..org laki kalu rasa xsuka pompuan majuk..jgn mencuba utk couple..!!!

gm0t comot said...

hihi..tq misz..ni pandangan aku la..org laki ni selalunya bukan xtau tp saje2 je buat xfaham..sekali skala kne bg dorang faham.. :)

najwa's said...

hehe yup, sokong sgt! kita juz nakkan perhatian n nak dipujuk je. tp, berkali-kali cakap pun, cmtu jugak. sabar jela. khenn?

gm0t comot said...

betul3x..hihihi..dorang malas sbnrnya nk pujuk2 ni... :)

rini said...

hahaha..sy mmg slalu mrajuk time birthday..dah bertahun2 bg hint..sruh gmot hint depan2 pun xjd lg..nk teddy bear..mmg xdpt la lg..adoi..tlg la..

gm0t comot said...

nasib la cik nini oi..mu amik link sy share kt abg..tahun depan mesti dapat.. :)

Post a Comment

comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...