Friday, October 30, 2009

rindunya kat rumah....

dekat sebulan rasanya aku xbalik kg....last mase raya hari tu...sejak keje ni mmg rutin aku dah lain ckit...dulu aku la yang paling rajin balik kg...bak kate kwn aku ajis... "mak ko kan dah tempahkan bas utk ko balik tiap2 minggu......"


hehehe...skrg mak aku dah tarik balik la jis...rindu btul kat ko jis...bile nak blanje aku mkn??


klu gagai lak msti ckp "asal aku msg je ko kat kg...ko ni asyik balik kg jee...."


nak wat cmne gai....dulu lain,skrg lain...


klau kt KLMU, en halim la yang slalu ngusik aku... "gmot xbalik kg??asyik balik je...tgk ayam kat rumah ke??"hehehe...bkn tgk ayam encik...tgk ikan keli ayah sy...hehe...



sambung cite...setelah hampir sebulan aku x balik, akhirnya esk aku akan berangkat balik ke kota tinggi johor...skrg ni pn rasanya hati aku dah kat jhr, badan je tertinggal kat kl....selamat la aku kene keje, klu x abis klas ari 2 aku dah balik....sngaja je aku balik time2 gaji ni....mkn beso ler kite esk mak...

utk adk aku akim yang gatal2 xnak balik..nasihat angah klu nak duit baik balik..(confirm dia balik esk...pantang dapat duit...)..utk alg lak...jgn buat2 lupe ye bro....our deal...perjanjian 5bulan start bulan ni...4 my beloved sis yang kat kelantan 2...rugi la...sape suh blaja jauh2...hahaha...=)



Thursday, October 29, 2009

alahaiii bas len seng......



bas len seng....

sebut je nama dia msti mcm2 yang bermain kat fikiran student2 KLMU...ada yang sakit hati, ada yang malu, ada yang nak tergelak, ada yang marah2, ada yang menyampah...kalau tanya aku, jawapan aku semua di atas...hehehe...

pada aku, bas len seng umpama tilam empuk yang dapat membuatkan student2 dalam tertido dengan lenanya xkisah la masa nak g klas atau nak balik klas...serius....xcaya cuba naik skali...dengan aku2 skali layan..org yang ada masalah xleh tdo pn leh lena dlm 2 walaupn diselangseli dengan brek mengejut, baek nyer belok kat selekoh,atau hujan tiba2...

mcm2 ragam ada...penah aku terjaga dlm bas then tgk kat blakang sume tertido...mmg nak tergelak masa tu...yang terlentok kat tingkap lain, yang tertunduk lain, yang bersandar kat seat lain n ape yang sama ialah sume org tdo...masa 2 la aku rasa betul ape mr bala kata...masuk bas je tdo...

nape cm2 ek??mungkin sbb perjalann yang terlalu lama utk smpai kat hostel coz uncle bas slalu bwk kteorg g melancong kat wangsa maju atau bas x gerak2 sbb jem...so sape yang bersalah dalm hal ni???hehehe...

Tuesday, October 27, 2009

hepi birthday akim!!!!

khas utk adikku tersayang....yang paling bongsu tp paling beso...hepi birthday...dah 19 tahn pn...blaja elok2...jgn asyik nak ngorat anak dara org je...jaga kelakuan kat tmpat org...nak wat benda bukan2, ingat mak kat umah tu....take care,luv u....

-angah-

Sunday, October 25, 2009

blood donation charity event

post kali ni aku nak cite ckit psl event terbaru kteorg yang selamat dilangsungkan minggu lepas...projek kali ni under subject leadership n kteorg bertanggungjawab untuk mengadakan program derma darah..walaupun en najib tak dapat hadir sbb kurang sihat, kteorg still teruskan acara dan sentiasa mendoakan en najib sihat2 hendaknya...n ada jgk lec yang jenguk kteorg walaupn lewat ckit antaranya en halim dan en salleh...thanks 4 ur support!!

org kuat utk program kali ni semestinya kak ruby n meza...kteorg yang malas2 ni follow je la..
pape pn jom layan pic yang smpat aku upload kat cni...




dlm lif..on d way g klas..

numa n ekin..

geng pv6





pape pn sarapan dulu....sedapnya...


sedap....x tipu...



mkn2...


smpat lg wat tag nama...


ngan zaila..



sempat pose...

red crew....



dah kenyang...b'gmbar dpn kdai mamak..



cute ler 2...



mntk maaf la zaila..aku mmg xnak letak gmbar ni..ali yang paksa aku...hikhik..
team register


pantang nampak cmera..



khusyuk btul dorang wat keje...


teka mana darah aku???
arief n kak memeng yang sporting...


kak ruby pn derma gak...


peace no war...


boboy n his fren...



kak kila,aku n bev yang cute...


daftar2...

zaila pn daftar gak..



bev yang cute n kak ruby..


berusaha memujuk mr bala n miss shazra..tp x berjaya...


jom derma darah...

mane org ni...

dah nak abis dah......rehat jap...

senyum2....


rehat2...program nak abis dah ni..


men game ler 2...



TQ sume....

p/s:


CBDS 11,12&13 AKAN MENGADAKAN LAWATAN KE RUMAH ANAK2 YATIM PADA PERTENGAHAN BULAN 11..SESIAPA YANG NAK MENGHULURKAN BANTUAN BERBENTUK WANG RINGGIT ATAU BAJU2 YANG MASIH ELOK DIGUNAKAN LEH EMAILKAN KE hazimahadris@gmail.com .tq....

Friday, October 23, 2009

Kisah Pengemis Buta Dan Rasulullah SAW

Di sudut pasar Madinah Ada seorang pengemis Yahudi buta yang setiap harinya selalu berkata kepada setiap orang yang mendekatinya:

Wahai saudaraku, jangan dekati Muhammad, dia itu orang Gila, dia itu pembohong, dia itu tukang sihir, apabila kalian mendekatinya maka kalian akan
dipengaruhinya.

Namun, setiap pagi Muhammad Rasulullah SAW mendatanginya dengan membawakan makanan dan tanpa berucap sepatah kata pun Rasulullah SAW menyuapkan makanan yang dibawanya kepada pengemis itu sedangkan pengemis itu tidak mengetahui bahwa yang menyuapinya itu adalah Rasulullah SAW.

Rasulullah SAW melakukan hal ini setiap Hari sehingga baginda wafat.

Setelah wafatnya Rasulullah SAW, tidak ada lagi orang yang membawakan makanan setiap pagi kepada pengemis Yahudi buta itu. Suatu Hari sahabat terdekat Rasulullah SAW yakni Abubakar RA berkunjung ke rumah anaknya Aisyah RA yang tidak lain tidak bukan merupakan Isteri Rasulullah SAW Dan beliau bertanya kepada anaknya itu,Anakku, adakah kebiasaan Kekasihku yang belum aku kerjakan?

Aisyah RA menjawab,Wahai ayah, engkau adalah seorang ahli sunnah dan hampir tidak Ada satu kebiasaannya pun yang belum ayah lakukan kecuali satu saja.
Apakah Itu?, tanya Abubakar RA.

Setiap pagi Rasulullah SAW selalu pergi ke hujung pasar dengan membawakan
makanan untuk seorang pengemis Yahudi buta yang ada disana, kata Aisyah RA.

Keesokan harinya Abubakar RA pergi ke pasar dengan membawa makanan untuk
diberikan kepada pengemis itu. Abubakar RA mendatangi pengemis itu lalu memberikan makanan itu kepadanya. Ketika Abubakar RA mulai menyuapinya, si pengemis marah sambil menghardik, Siapakah kamu?
Abubakar RA menjawab,aku orang yang biasa (mendatangi engkau).
Bukan! Engkau bukan orang yang biasa mendatangiku, bantah is Pengemis Buta itu lalu berkata.

Apabila DIA datang kepadaku tidak susah tangan ini memegang dan tidak
susah mulut ini mengunyah. Orang yang biasa mendatangiku itu selalu menyuapiku, tapi terlebih dahulu dihaluskannya makanan tersebut, Setelah itu DIA berikan padaku, pengemis itu melanjutkan perkataannya.

Abubakar RA tidak dapat menahan air matanya, beliau menangis sambil berkata kepada pengemis itu, aku memang bukan orang yang biasa datang padamu, aku adalah salah seorang dari sahabatnya.Orang yang mulia itu telah tiada. Beliau adalah Muhammad Rasulullah SAW.

Seketika itu juga pengemis itu pun menangis mendengar penjelasan Abubakar
RA, dan kemudian berkata, Benarkah demikian? Selama ini aku selalu menghinanya, memfitnahnya, DIA tidak pernah memarahiku sedikitpun, DIA mendatangiku dengan membawa makanan setiap pagi, DIA begitu mulia....


Pengemis Yahudi buta tersebut akhirnya bersyahadat di hadapan Abubakar RA
saat itu juga dan sejak hari itu pengemis tersebut menjadi Muslim.

hmmm...

hati.....
kadangkala sukar utk dimengerti...
rasa....
selalunya sukar untk meneka...

ya Allah...help me!!!!

Thursday, October 22, 2009

kenapa?kenapa?kenapa????

kenapa??
soalan ni la yang x habis2 aku pk sepanjang minggu ni..cam ade yang xkena dlm hdup aku ni...everything aku buat x menjadi...sblm ni ok je...kak kila kate mungkin kene tukar nama...jim xsesuai..so kepada sesiapa yang terbaca blog ni n mengenali diri ini, pasni panggil aku gmot..mcm dulu2...nama yang paling aku suka...

hehe..nak tau ape jadi kat aku sepanjang minggu ni smpai soalan kenapa tu muncul??mai cet nak khabaq..


  • Pisau yang aku wat tebuk susu patah
  • bila aku xnak bas,berduyun2 dtg..tp bila aku nak sekor pn x muncul
  • tetiba result CIB aku menyakitkan hati
  • Computer kat tempat keje asyik problem je dan slalunya akan kena shift aku je.. (shift staff len xde mslh pn!!)
  • Dao Ming Shi aku 2hari xdtg cc..huhu...
  • kerusi kat kdai mamak rosak sblm aku smpat duduk dan yang paling aku bengang....
  • Kasut yang aku baru beli putus!!!
ape la nasib aku...huhuhu..kebetulan je kot sumenya nak dtg dlm minggu ni...apepn,hdup msti diteruskan!!gmot...chaiyok!!

Saturday, October 17, 2009

kite kan WONDER PETS !!!

dialog mlm mlm sblm balik keje,tepat jam 12.03 pg....

hamiz masuk ke cc dengan tergopoh gapah...



hamiz: sori2 terlambat...
aku : xpe...nti tgk2kan pc 29 n 52 eh...ade problem ckit...x detect kat billing..
hamiz : ok2
aku: nape lambat?dah prepare utk interview esk ke??
hamiz : a'ah..dah siap iron baju sume..esk tinggal pegi je..sori eh terpaksa susahkan..
aku: eh,xpela..ok je..keje kat cni mmg cmni..arini aku tlg ko,esk2 ko tlg aku...so esk nak dtg kul 6pg la kan?
hamiz: a'ah..
aku : kul 5stgh tepon eh...
hamiz : ok2..kesian lak,xpasal2 kne masuk keje pg2..sori tau..
aku : kan dah ckp xpe..kite kan WONDER PETS.... =)


Thursday, October 15, 2009

I luv my job!!!

sem baru, keje baru,kwn baru...aku mmg suka benda2 baru ni...hehehe...arini aku nak cite psl keje aku yang smakin hari smakin dekat kat hati aku...hehehe...(dekat ada makna)...tp sblm 2, aku cite ckit psl study...kene la seimbang kan....

arini aku ada presentation utk subjek negotiation...cuak jgk sbb leh katekan aku x prepare sgt...bz ngan movie...tp alhamdulillah la sbb ok je wlaupn ade sikit2 salah...biasala manusia mane perfect kan...so salah dimaafkan ye en ridzuan...next time sy akan wat more preparation...

minggu ni kat tmpat keje aku penuh je....penat ckit tp enjoy sbb kbanyakan customer aku dah knal...so penat tu berbaloi...tp cam biasa la,masalah yang xpenah2 selesai kat cc 2 adalah masalah tandas berbau..aku pn pelik..kdg2 dah basuh pn berbau jgk...ni sume angkara kumbang2 afrika 2 la...entah ape yang di makannya...pas dah guna xreti nak basuh..geram aku!!
hehe..tp ade benda menarik yang berlaku mlm smlm...yang membuatkan aku senyum sambil tdo..hehe..aku nak cite tp rasanya nti dulu la ye sbb personal ckit...(malu)..hehehe...awk yang baju merah,sori eh tertutup pc awk smlm.... :p

Tuesday, October 13, 2009

minggu yang bz....

minggu ni adalah minggu yang panjang utk aku...nape ek??dis week aku ada presentation...1st group lg..so byk keje kne settlekan...tmpat keje??same je...penuh ngan kumbang2 afrika...xde la tension,sronok gak sbnrnya...nak improve english??keje la di orange internet cafe..hehehe...promote ckit..

kteorg ada 2 org staff baru...sorang student aerospace dr UIA..Hamiz Aizuddin and Norma..my classmate merangkap housemate aku...ade cite sedih sbnarnya..cian numa,baru 2 ari keje hp dah kne curi...sabar eh Numa..dugaan...

klakar tau dpt staff baru...ye la..tgk muka tension dorang mase keje teringat ms aku mula2 msk keje dulu...siap buat note lg...padahal jg cc je..hehehe..

minggu ni jgk aku ade mlawat kwn baik aku ms kat poly dulu...kat hkl...nadiah nama dia..org pertama yang aku jmpa ms jejakkan kaki kat poly dulu...sakit SLE dia msih ada walaupn dah x seteruk dulu..suka aku tgk dia x kurus kering cam sblm...badan dah berisi ckit...sedih jgk...dulu dia la yang paling aktif...tapi skrg jd cmni...sedih btul aku...well, jumpa mmbr2 poly dulu buat aku hepi sgt..dah lama xjumpa dorang...rindu bangat!!!

Tuesday, October 6, 2009

tahajjud cinta

hai sume...kali ni aku nak cite ckit psl album terbaru penyanyi favorite aku..TAHAJJUD CINTA..
aku dah dengar sume lagu2 and boleh dikatakan agak membanggakan...suara merdu siti lg sedap bile nyanyi lagu2 cmni...

jom layan gambar2 promo siti utk album dia kali ni....




cantik...


favorite aku.....




tahajjud cinta...





Thursday, October 1, 2009

lepas raya

hehe...senyum lebar ms aku bkk blog mr mustaffa..dia ckp sem baru dah mula tp klas lum stat bkn sbb klas xde tp sbb student x balik raya lg...well, utk klas aku situasi ni terjadi tiap2 sem... untk lec kat KLMU, maafkan la kami yang nakal2 ni...

well, rasanya lum terlewat aku wish SLAMAT HARI RAYA kat korang sume....ms aku update blog ni aku baru hari pertama kembali ke KL setelah3 minggu bercuti di kg...cewah...perasaan???penat....mana x nya, sampai2 KL aku trus msk shif keje kul 6 smpai 12 mlm...pekerja cemerlang la katakan....

good news yang aku dapat bile smpai KL ni, laptop yang dan berjanggut aku tunggu akhirnya boleh di ambil di ofis kat kolej so akan ku tuntut esok...huhuhu...sem ni jadual kteorg agak best sbb isnin n jumaat cuti....so aku leh la keje ikut time..nasib baik gaji aku naik...n pluang adik2 and abg aku utk mengikis duit aku terbuka dengan luas....hehehe...jgn mare bro...azam utk sem baru...kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi...persediaan utk OJT...and lawan ALI...huhuhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...