Thursday, December 23, 2010

syukur alhamdulillah....

syukur alhamdulillah..akhirnya dapat jugak aku keje..cari keje kat johor ni mencabar ckit..lau kat KL tu kjap je dah dpt tp kat johor ni peluang untuk dapatkan kerja yg bagus agak terbatas..since aku amik keputusan xnk duk KL  n pulang ke kg halaman byk jgk keje yang aku dpt tp aku plak xberminat..mak kata aku memilih kerja..tp bg aku memilih tu penting sbb byk faktor yg kne difikirkan klau kte nk keje dlm jangka masa yang lama..ade yg aku apply guna degree tp sbb xkonvo lg n ijazah tu pn xdekat tgn  lg so agak susah la...
akhirnya aku cuba nasib guna diploma...

diploma bidang kejuruteraan, degree dlm bidang management..dua bidang yg berbeza tp dua2 aku suka..dan ternyata rezeki aku masih dalam bidang kejuruteraan...bidang yang agak lama ditinggalkan..aku diterima bekerja di Advance Pact Sdn Bhd anak syarikat Pantai sebagai asisstant engineer dan ditempatkan di hospital kota tinggi..jawatan yg mampu buat ibubapa aku tersenyum..dan aku??sgt bersyukur... :)

kembali memegang mesin2 hospital...kembali memegang toolbag,skru, dan kembali menjelajah hospital...rindu betul aku kt bidang biomed ni...n skrg misi aku adalah untuk menyedut semua ilmu, pengalaman dan apa2 sahaja kemahiran sebanyak mungkin untuk bekalan dimasa akan datang..org kata pengalaman tu yg mahal..so aku nk jadikan diri aku semahal mungkin...heee... =p


my new office....

1 comments:

sitihajar kadri said...

macam mne kerja kt situ?ok x?buat ape je

Post a Comment

comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...