Friday, December 24, 2010

zaman dulu2....

td tgh belek2 facebook ternampak la gambar2 lama ni kat page my cousin, comel...nk tergelak pn ade tgk muka aku dulu2...mmg kiut habis..hikhik..kt kampung mmg best..kebanyakan umah kat kg rapat2..n dn selalunya anak2 pn lebih kurang sebaya jd kteorg mmg best pren abis la..ain, ima, comel, ummi, aini, ica, ina..ade je aktiviti kteorg..men belon acah tu permainan wajib..petang2 mmg tu kerja budak2 kat kwsn umah aku..lau rmai ckit dorang ajak men 'rondes' kat kawasan kubur..sbb tu je tempat yang luas n xrisau tingkap umah pecah..hihihi..

dulu2 kteorg mmg rajin ikut org kampung g rewang umah org kawen..best sbb nti dapat duit..n bile majlis dah settle kteorg ramai2 basuh pinggan sama2..tu aktiviti paling seronok sbb last skali ade aktiviti main air..lau basuh pinggan tu xsah kalau baju xbasah..smpai skrg dh besar panjang pn lau ade aktiviti basuh pinggan still main simbah2 air..mmg best sgt..

dulu kat kampung mmg meriah..pantang ada hari2 special cm merdeka or hari raya, mesti ada smbutan..dan selalunya sambutan tu berlangsung kat court badminton depan umah kteorg..jd mmg meriah giler kat kawasan tu...kumpul ramai2..tolong2 hias..sekarang dah jarang..xmacam dulu..kwn2 pn rmai yang dah duk jauh..ade yg smbung belajar, ade yg dh pindah, dah kawen...tapi kenangan dulu2 tu mmg xkan penah luput dr ingatan masing2...itu yang pasti! 


 posing pas balik dr umah org kawen..


amik tender basuh pinggan..best sgt..


tgh wat persiapan sambutan hari raya...


 happening giler.. :)

kt depan umah ain..


 ni masa main belon acah..


sambutan merdeka zaman dulu2.. 


0 comments:

Post a Comment

comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...