Thursday, August 13, 2009

zo0 negara....

Best!!!!

well, ni antara aktiviti yang paling mencabar,pelik, klakar n yang paling aku xdpt lupakan dalam tahun ni...hehehe...actually ni salah satu projek yang kteorg kne buat utk subject global...means penglibatan adalah wajib dan markah akan diambil....so kteorg satu klas g la ke zoo negara utk program volunteers...mmg seronok...punya la exited....ye la,bkn senang nak msk zoo free kan...so dalam kpala aku terbayang perkara yang best2...amik gambar rmai2...posing sana,posing sini...
hehehe...realitynya x spt yang aku gmbarkan...it's not a bad thing actually, coz this program teach us many things...kteorg dibahagikan kpd beberapa kump and kteorg perlu bersihkan kandang2 binatang...when i said 'bersihkan', i really meant it.....menyapu,membasuh,mengecat, and mcm2 me.. lagi la yang kkteorg kene wat...penat giler...tp enjoy!!thanks en arman for this opportunity...
jom layan pic yang smpat aku amik kat sana....
dalam lif...aku xde..huhu..sbb aku tukang amik gmba!!
semangat berkobar2 nak g zoo..
volunteers...

cewah....

sronok nampak.......hehehe...tgu2 sat lg....
dah start dah......

panjat kak...jgn x pnjat..huhu...time ni kteorg kne bersih kandang beruang...
mkn dulu....

muka penat....


sambung balik keje.....

pas rehat kne bersihkan tmpat bruang tu tdo...
kaut...jgn x kaut...

hehehe...pas kaut bsuh tgn eh...nti x lalu mkn...
kaut ape ek???jwb numa...



ni la kurungan bruang yg kteorg 'kejekan'...


peralatan yang digunakan...
rehat jap....
sempat lg aku posing......
dpn kandang zirafah....
replika gajah....
confius......hehehe...

jln2....


ni kat kandang buaya.....
tgk betul2 kat blakang kteorg tu....
info : buaya x aktif tanpa air......


buaya yang kteorg tngkap gmbr td....
kura2 ni lak kura2 terbesar yang aku pnh tgk...

gelinya......
bersama zoo keeper yang jaga kteorg....
dgn volunteers luar....


senyum paksa..penat la katakan...

gambar kenangan...

kat luar zoo..ngan classmate..

ladies....


ngan kain rentang...

zoo negara...

jom gi genting!!

huhuhu...1st time aku g genting ...best la jgk..aku g ngan adk,cousin, n kwn2 cousin aku..ladies day..women without man...hehehe...best tau xde lelaki menyibuk!!maybe aku dah pnh main kat cosmo world times square so aku rasa genting nyer prmainan x la se-ngeri times square..ape pun satu pengalaman yang xdpt aku lupakan..mane taknya,rs nak mati pn ada bila tgk jln yang berpusing2 kat bwh ms naik bas...tp aku nak g lg sbb ada urusan yang lum selesai...well, untuk gai,ipit,rini,reen...bila nak tunaikan janji korang????

jom layan pic yang sempat aku amik kat sana....










tgh tgu turn...



me n my sis...


cantik kwsn kat cni....


hehehe...cm budak2!!
masing2 muka penat...

kat dlm kete kabel....

ehem2....

cover2...


pose ckit....
ngeri...tp times square lg best!!

adk aku...

punya la pjg litar dia...

1..2..3...klick!!


senyum2...
ape senyum2..

Tuesday, August 11, 2009

kesian burung PIPIT tu...hehehe...

*Pipit Yang Malang (18sx)*

Seorang pemuda hensem yang sedang mabuk, berjemur dipantai tanpa pakaian menutup tubuhnya. Ketika dia melihat seorang anak gadis kecil lebih kurang berumur 7 tahun berjalan melintasinya, Dengan pantas dia menutup bahagian tubuhnya yang tertentu dengan buku yang sedang di bacanya...

Kerana hairan, anak gadis kecil itu berkata,

"Abang, apa abang tutup dengan buku tu?"
tanya gadis kecil sambil menunjuk ke arah buku...

Kerana malu, pemuda itu menjawab :

"Ah tidak ada apa-apa. ini hanya seekor burung pipit..."

"Seekor burung pipit?" tanya gadis itu kebingungan.
"Betul, hanya seekor burung pipit.." jawab pemuda lebih tegas.

Setelah gadis kecil itu pergi berlalu, si pemuda kembali membaca buku sambil meneguk minuman kerasnya. Tak lama kemudian, si pemuda tertidur.

Ketika terbangun, dia berada di hospital dan merasa sakit yang amat sangat.

Seorang polis menanyanya,

"Apa yang terjadi?"
"Saya tidak tahu. Saya sedang berjemur di pantai, lalu ada gadis kecil bertanya sebentar dan tidak lama setelah dia pergi saya tertidur dan kini tiba- tiba berada di sini..."

Polis itu pergi ke pantai mencari gadis kecil dan bertanya, "Apa yang kamu lakukan terhadap lelaki yang sedang berjemur itu tadi? "

Gadis kecil itu menjawab,

"Saya tidak melakukan apa-apa terhadap abang tu pon. Cuma waktu dia tidur, saya main dengan burung pipitnya. Tapi tidak lama kemudian, burung itu meludahi muka saya. Karena itu saya patahkan leher dan paruhnya, saya pecahkan telur-telurnya & saya bakar sarangnya! "

Nota : Jangan cuba temberang budak kecik.. susah nanti..hehehe..

Friday, August 7, 2009

test2...hehe..

oo camni rupanya...
tu la 1st word yang ada dlam fkiran aku pas wat blog ni..
sbnrnya xpnh terlintas pn nak ber blog2 ni.. t p since mmbr2 aku kat KLMU ni dah ada blog, so aku pn kne la up to date...cewah.... x gitu numa n zaila???

well,utk 1st post ni aku xnak la pjg2 lebar...hehehe...juz want to say welcome 2 my world...


ops....bahagian paling penting...lupa lak knalkn diri..
nama aku hazimah...org kampung pnggil aku angah,kat skola dulu2 zimah,msk poly mmbr2 aku panggil gmot,n skrg kt KLMU jd jim lak..huhu...xkisah la ape pn pggilannya,aku ttp aku k... =)
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...