Thursday, August 13, 2009

zo0 negara....

Best!!!!

well, ni antara aktiviti yang paling mencabar,pelik, klakar n yang paling aku xdpt lupakan dalam tahun ni...hehehe...actually ni salah satu projek yang kteorg kne buat utk subject global...means penglibatan adalah wajib dan markah akan diambil....so kteorg satu klas g la ke zoo negara utk program volunteers...mmg seronok...punya la exited....ye la,bkn senang nak msk zoo free kan...so dalam kpala aku terbayang perkara yang best2...amik gambar rmai2...posing sana,posing sini...
hehehe...realitynya x spt yang aku gmbarkan...it's not a bad thing actually, coz this program teach us many things...kteorg dibahagikan kpd beberapa kump and kteorg perlu bersihkan kandang2 binatang...when i said 'bersihkan', i really meant it.....menyapu,membasuh,mengecat, and mcm2 me.. lagi la yang kkteorg kene wat...penat giler...tp enjoy!!thanks en arman for this opportunity...
jom layan pic yang smpat aku amik kat sana....
dalam lif...aku xde..huhu..sbb aku tukang amik gmba!!
semangat berkobar2 nak g zoo..
volunteers...

cewah....

sronok nampak.......hehehe...tgu2 sat lg....
dah start dah......

panjat kak...jgn x pnjat..huhu...time ni kteorg kne bersih kandang beruang...
mkn dulu....

muka penat....


sambung balik keje.....

pas rehat kne bersihkan tmpat bruang tu tdo...
kaut...jgn x kaut...

hehehe...pas kaut bsuh tgn eh...nti x lalu mkn...
kaut ape ek???jwb numa...



ni la kurungan bruang yg kteorg 'kejekan'...


peralatan yang digunakan...
rehat jap....
sempat lg aku posing......
dpn kandang zirafah....
replika gajah....
confius......hehehe...

jln2....


ni kat kandang buaya.....
tgk betul2 kat blakang kteorg tu....
info : buaya x aktif tanpa air......


buaya yang kteorg tngkap gmbr td....
kura2 ni lak kura2 terbesar yang aku pnh tgk...

gelinya......
bersama zoo keeper yang jaga kteorg....
dgn volunteers luar....


senyum paksa..penat la katakan...

gambar kenangan...

kat luar zoo..ngan classmate..

ladies....


ngan kain rentang...

zoo negara...

2 comments:

roses said...

good job!!! bravo!! (especially at washing hand part) hehe

gm0t comot said...

hahaha...berat2...

Post a Comment

comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...