Monday, February 7, 2011

CNY Part 1: Broga Hill

cuti tahun baru cina yang sangat best...hari rabu, pas abis keje aku trus berangkat ke KL...dr KL kami berkonvoi ke semenyih pulak...plan yang telah dibuat seminggu yang lalu wajib dilaksanakan...dan akhirnya tanggal 3/2/2011 berjaya aku jejakkan kaki ke broga hill..konon2nya nak hiking...so pg2 buta sume dah bangun dgn semangat berkobar2 nak daki mendaki ni...

 hari masih gelap tp kteorg dah memekak kat luar...

 ini sesi senaman ye..bukan sesi bergambar.... :p

 1.7 km??aku pn xtau jauh ke dekat tp yg pasti sgt penat!

 aktiviti wajib: bergambar.....

....dan bermula lah pendakian sulung aku...org ckp nk hiking ni sminggu awal kene jogging la senaman la tapi aku main tibai je....tu yang sume otot terkejut....aku la org yg paling byk kali berhenti rehat..selamat ada nini yang teman..budak len sume aktif semacam..laju je dorang...

 nini meneman setia aku..heee....serius semput...

 curam giler kat atas sempat plak korang posing2...

 yang ni confirm berlakon....

 biar lambat asal selamat....

 pendakian yg sgt berbaloi....cantik sgt2 pemandangan kat cni....

 senyum2...jgn buat muka penat...

 inilah yang kami daki....

 cantiknya.....

 badan sudah penat..masa untuk rehat...

puncak pertama....

 puncak ke-2....

 weeeee......

 best giler...

 berjaya ke puncak.... 

 berkerja keras mendaki..

cakkk!!!!

lebih kurang kul 11 baru kteorg turun dari broga hill ni sbb takut matahari naik...aktiviti yg sgt best..penat tapi puas hati....utk sape2 yang baru berjinak2 nk mendaki leh la try kat cni...aktiviti kteorg lepas ni....SG GABAI.....


0 comments:

Post a Comment

comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...